TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

סיכום חודשי של נכסי תעשיית קרנות הנאמנות


מיטב דש
חודש ינואר נסגר אומנם בפדיונות גדולים בקרנות המסורתיות (אקטיביות ופסיביות) שנאמדים בכ- 2.04מיליארד ₪, אך תוך כדי צמצום נרחב של היקף הפדיונות שנרשם בחודש דצמבר 2018

שוקי המניות והאג"ח הציגו עליות שערים מרשימות, תעשיית הקרנות – עדיין לא התאוששה


קרנות מנוהלות אג"ח כללי: פותחות את השנה בראש טבלת הקרנות הפודות (המשך מגמה משנת 2018) עם פדיון גבוה של כ-800 מיליון ₪.


קרנות מנוהלות מנייתיות: (כולל הגמישות) מסיימות את חודש ינואר עם פדיון אשר נאמד בכ-205 מיליון ₪, למרות העליות בשווקים.


קרנות אג"ח חברות: רושמות פדיון חודשי של כ-530 מיליון ₪.

קרנות אג"ח מדינה: ממשיכות במומנטום השלילי של החודשים האחרונים ומציגות פדיונות של כ-330 מיליון ₪.


התעשייה האקטיבית המסורתית (ללא כספיות) פדתה עד כה בינואר סכום של כ- 1.685 מיליארד ₪.
התעשייה הפאסיבית (קרנות מחקות + קרנות סל) פדתה כ- 350 מיליון ₪ תוך הבדל גדול בין הקרנות המחקות שגייסו לבין קרנות הסל שפדו.


הקרנות הכספיות גייסו כ- 1.4 מיליארד ₪.

חודש ינואר הסתיים בעליות שערים ניכרות בשוקי המניות ואגרות החוב הקונצרניות בישראל ובעולם. מדד S&P500 עלה ב- 7.9%, מדד הנאסד"ק רשם עלייה של כ-9.7%, ה- DAX הגרמני עלה ב- 5.8%, הניקיי היפני עלה ב- 3.8%, ומדדי ת"א 35 ות"א 125 רשמו בסיכום חודשי תשואה חיובית של עד כ-6.2%.
בשוק האג"ח הקונצרני המקומי מדדי התל-בונד 20,40,60 רשמו החודש תשואה חיובית גבוהה של עד 1.7%, וגם בשוק האג"ח הממשלתי המקומי מדד ממשלתי כללי רשם החודש עלייה נאה מאוד של 1.3%.


למרות עליות השערים המרשימות בשווקים, תעשיית קרנות הנאמנות "טרם התאוששה" וסיימה את החודש בפדיונות, אך עם ירידה חדה בהיקף יציאת הכספים ממנה אחרי "דצמבר האיום" שבו נרשמו פדיונות עתק.
סיטואציה זו משקפת, להערכתנו, את חוסר הביטחון של המשקיעים אחרי הטלטלה שהם חוו בדצמבר. כאשר מי שהתאפק בדצמבר ולא מכר את אחזקתו בקרנות נאמנות, מחליט שכדאי לו למכור כיום במחירים טובים יותר, ומי שמכר בדצמבר, ואולי מתחרט על כך, איבד את הבטחון ומחליט להמתין בחניית ביניים עם כספו, בעיקר – בקרנות הנאמנות הכספיות. והתוצאה – יציאת כספים, אמנם קטנה יותר, מתעשיית הקרנות המסורתיות.


במונחים של תעשיית קרנות הנאמנות כולה, דהיינו: קרנות מסורתיות אקטיביות, קרנות נאמנות פסיביות: מחקות וקרנות סל, וכן הקטגוריה של קרנות כספיות, הרי שנכון לסוף חודש ינואר, יציאת הכספים מהתעשייה הסתכמה בכ- 640 מיליון ₪.


אבל, נתון כולל זה משקף מגמות חזקות, שונות, ולעיתים אף סותרות, בתוך התעשייה. נתון זה משקף כניסה של כ- 1.4 מיליארד ₪ לקרנות הכספיות, ומנגד – יציאת כספים בסך של כ- 2.04 מיליארד ₪ מהקרנות המסורתיות. סכום זה נחלק בין הקרנות האקטיביות-המנוהלות שפדו כ- 1.685 מיליארד ₪, לעומת, הקרנות הפאסיביות שפדו יחד סכום נמוך של כ-350 מיליון ₪, תוך הבדל ניכר בין הקרנות המחקות שגייסו כ-480 מיליון ₪ לבין קרנות הסל שפדו סכום של כ- 830 מיליון ₪.


ברמת התעשייה האקטיבית ובחתך של קטגוריות השקעה, הקטגוריה שהציגה את הפדיון הגדול ביותר בחודש ינואר הייתה אותה קטגוריה שהובילה את הפדיונות גם בשנת 2018 כולה, והיא הקטגוריה של אג"ח כללי, שהיא גם הגדולה בתעשייה. יציאת הכספים ממנה הסתכמה בינואר בכ-800 מיליון ₪, ואחריה קבוצת הקרנות המתמחות באג"ח חברות ואלה המתמחות באג"ח מדינה עם יציאת כספים של כ-530 מיליון ₪ וכ-330 מיליון ₪ בהתאמה. מהקרנות האג"חיות השקליות יצא סכום של 145 מיליון ₪, מגמה שאפיינה אותן גם בשנת 2018. גם הקרנות המתמחות במניות בישראל ובחו"ל, כולל הקרנות הגמישות, פדתה סכום של כ- 205 מיליון ₪.


הקטגוריה היחידה שסיימה את חודש ינואר עם גיוס חיובי, הייתה אג"ח חו"ל עם כ-330 מיליון ₪.
ברמת התעשייה הפאסיבית ובחתך של קטגוריות השקעה – כאן התמונה שונה. הקרנות המתמחות במניות, שזו גם הקטגוריה הגדולה ביותר בתעשייה זו עם 68 מיליארד ₪ והיא מהווה כ- 59% מהתעשייה הפאסיבית כולה, סיימו את החודש בפדיונות, הנאמדים בסכום של כ-480 מיליון ₪. בתוך הקטגוריה הזו היה הבדל גדול מאוד בין הקרנות שמתמחות במניות בישראל שגייסו כ- 350 מיליון ₪ לבין הקרנות המתמחות במניות בחו"ל שפדו כ- 830 מיליון ₪. כמו כן, היה גם הבדל גדול נוסף בתוך הקטגוריה המנייתית בין הקרנות המחקות שגייסו כ- 240 מיליון ₪ לבין קרנות הסל שפדו כ- 720 מיליון ₪.


ועוד ברמת התעשייה הפסיבית, קרנות אג"ח מדינה היו הקטגוריה הפודה ביותר, עם פדיון הנאמד בכ-140 מיליון ₪ וקבוצת אג"ח כללי, שהיא מאוד קטנה בתעשייה הפסיבית, (בתעשייה האקטיבית היא הקטגוריה הגדולה ביותר) פדו סכום של כ-85 מיליון ש"ח.


הקבוצה שהציגה את הגיוס הגדול ביותר בתעשייה הפסיבית הייתה זו של אג"ח חברות עם כ- 300 מיליון ₪.
ולבסוף – תעשיית הקרנות הכספיות נהנתה מכניסת כספים, פרי החששות שעדיין קיימים בקרב ציבור המשקיעים והרצון להמתין עם החלטות גדולות יותר.


הקרנות הכספיות השקליות גייסו כ- 1,110 מיליון ₪, והקרנות הכספיות הדולריות גייסו כ- 280 מיליון ₪, וסה"כ כ- 1.4 מיליארד ₪.

נכון ל-31.1.19, יום חמישי, היקף נכסי תעשיית הקרנות גדל ל-314 מיליארד ₪. זאת, בעקבות כניסת תעודות הסל לעולם של קרנות נאמנות – קרנות סל.


נתון זה מתפלג באופן הבא:
תעשייה אקטיבית: 196.4 מיליארד ₪, מהם 172.2 מיליארד ₪ בקרנות מסורתיות, ו- 24.2 מיליארד ₪ בקרנות כספיות.
תעשייה פסיבית: 117.6 מיליארד ₪, מהם 89.3 מיליארד ₪ בקרנות סל ו- 28.3 בקרנות מחקות.



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  08-936-1736  |  info@talniri.co.il